Verburch DS1 - Atomium DS1

Zaterdag 21 januari werd de eerste thuiswedstrijd van 2023 gespeeld tegen Atomium. Na de afgelopen tegenvallende wedstrijden, waren we weer gebrand om te winnen. Er was veel publiek aanwezig om ons aan te moedigen.

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen we aanwijzingen van Dennis (trainer) waar we op moesten letten. Bijvoorbeeld hoe de tegenstander steeds eenzelfde manier wilde passeren en welke eenzelfde beweging de keepster steeds maakte. Ondanks deze aanwijzingen, startte de eerste helft wat moeizaam en werden er een aantal kansen niet benut. Gelukkig stond onze keepster goed te keepen, waardoor we in de wedstrijd werden gehouden. Hierdoor eindigde de eerste helft in een gelijkspel: 9-9.

In de rust werden we erop aangesproken dat we meer strijdlust moesten laten zien. Met dit in onze gedachten gingen we weer met volle moed de tweede helft in. Door onze snelheid en goede conditie konden we een aantal mooie snelle tegenaanvallen spelen waardoor we een voorsprong konden opbouwen. Ook hield onze keepster meerdere penalties tegen. De wedstrijd eindigde in een stand van 25-19. De punten bleven dus in Poeldijk en de overwinning kon worden gevierd tijdens de derde helft!

Hopelijk kunnen we dit voortzetten in de volgende wedstrijd 28 januari uit bij United Breda en behouden we de eerste plek in de competitie.