Verburch DS1 - Quintus DS3

Afgelopen zaterdag speelden we om 20:00 uur een wedstrijd tegen Quintus D3. We wisten van tevoren dat het een pittige wedstrijd zou worden. Quintus staat namelijk bovenaan in de competitie, maar wij lieten ons niet kennen en gingen er volle moed in. Ons doel was zullen zoveel mogelijk doelpunten maken en de “schade” zoveel mogelijk te beperken.

In de eerste helft konden we goed tegenstand bieden. Joy (keepster) had een paar mooie ballen tegengehouden.
In de rust stonden we 6 doelpunten achter. Dennis (coach) deed een praatje. Ondanks dat we nog geen grote achterstand hadden opgelopen, vertelde hij ons dat we niet genoeg lieten zien wat we kunnen. We moesten nog scherper in de verdediging staan. Ook hadden we regelmatig balverlies in de aanval waardoor Quintus een snelle tegenaanval kon opzetten. Dit leidde tot tegendoelpunten. Ons doel was dan ook om in de tweede helft van de wedstrijd dit te verminderen en scherper in de verdediging te zijn.

De tweede helft begonnen we weer met volle moed. Helaas werden we wat slordiger. In deze helft kregen we helaas een paar keer twee minuten tegen, waardoor we in “ondertal” stonden. Dit leidde uiteindelijk tot meer tegendoelpunten van Quintus.

De eindstand is uiteindelijk 20-36 geworden, in het voordeel voor Quintus. Kortom het is een wedstrijd geweest waar we weer van geleerd hebben. De volgende wedstrijd is tegen Ventura. Uiteraard gaan we ons best doen om die punten in Poeldijk te houden.