Verburch DS1 - Roda'71 DS1

We hebben afgelopen zondag 2 oktober onze eerste officiële competitiewedstrijd tegen Roda ‘71gespeeld. De tegenstander was voor ons nieuw, we wisten niet wat ons te wachten stond maar iedereen was gebrand om de wedstrijd te winnen en de punten te pakken!

Toen begon de wedstrijd. Verburch begon goed aan de wedstrijd. We hadden mooie kansen en we merkte al snel dat wij veel sneller waren in de tegen aanval en dat we daar onze kansen uit moesten halen. De verdediging stond nog niet echt goed waardoor Roda ‘71  kon score en ons op de hielen liep. We gingen de rust in met 15-14

In de rust kregen we dan ook te horen van Dennis dat we nog feller in de verdediging moesten zijn en dat we sneller moesten sluiten in de verdediging. De snelle tegenaanvallen ging goed in de eerste helft en is ook een van onze sterke punten en deze gaan we dan ook weer in zetten in de tweede helft.

De 2e helft begonnen we goed. We waren feller, nog sneller in de tegen aanval en we stonden lekker te verdedigen waardoor Roda ‘71 het moeilijk vond om te scoren.
Ze hadden wel steeds lucky balletje die er in gingen en zo kwam Roda wel dichter bij maar het lukt hun niet om ons in te halen. We stonden steeds met 4 doelpunten of meer voor. Dit bleef lange tijd zo. We hebben de wedstrijd met 30-26 gewonnen en we hebben dan ook de punten in Poeldijk gehouden

Op naar donderdag want dan spelen we thuis de beker wedstrijd tegen Westlandia DS3
En zondag 9 oktober spelen we uit tegen Atomium’61.