Verburch DS1 - Ventura DS2

Dinsdag 26 april speelden we een thuiswedstrijd tegen Ventura. Voor de wedstrijd begon, deed Dennis (coach) een praatje. Hij vertelde ons dat de punten hoe dan ook in Poeldijk moesten blijven. Ventura is een sterke tegenstander, maar vol goede moed liepen we het veld op.

Vanaf de eerste helft gingen we er vol tegenaan. De eerste paar minuten stonden we helaas achter, maar al snel wisten we de punten aan onze kant te houden. Met snelle tegenaanvallen lukte het ons om doelpunten te maken. Helaas hadden we af en toe wel balverlies, maar dat was bij de tegenpartij ook het geval.

In de rust hield Dennis (coach) weer een praatje. Hij vertelde ons dat we meer moeten uitstralen dat we niet zomaar aan de kant ‘geduwd’ kunnen worden, ondanks de voorsprong. We moesten scherper in de verdediging zijn en de aanvallen moesten wat langer duren. We hadden te vaak dat de aanvallen rond de 10 seconden duurden. Hier moest verandering in komen.

Met goede en nieuwe energie begonnen we de tweede helft. Ook in deze helft konden we door balverlies van de tegenpartij en goede tegenaanvallen goed weerstand bieden tegen Ventura.

Na een pittige wedstrijd hebben we de punten in Poeldijk weten te houden. De eindstand is uiteindelijk 30-23 geworden. Op naar de volgende wedstrijd. Dan spelen we thuis tegen Atomium. Natuurlijk gaan we ons best doen om die punten ook bij Verburch te houden.