Verburch DS1- Ventura DS2

Zondag 13 november speelden wij uit bij Ventura. We keken erg naar deze wedstrijd uit, want vorige week was de wedstrijd van Dames 1 helaas afgelast, omdat er geen scheidrechter was. Juist zo vervelend want we zaten op dat moment echt in een lekkere flow waarbij we iedere wedstrijd tot dan toe hadden gewonnen.

De dames van Ventura kennen we nog van vorig jaar, waardoor we al een idee hadden van hoe het team zou spelen. De boodschap van Dennis was heel veel snelheid en we hebben weer gezien dat dat zeker heeft geholpen. Door het op tempo spelen van onze aanval en veel snelle tegenaanvallen konden we namelijk al snel voorkomen. Deze voorsprong bouwden we gedurende de eerste helft uit door van alle posities te scoren en niet te vergeten door goed keeperswerk! We gingen rusten met 11-19.

In de tweede helft was de opdracht om Ventura niet nog eens 11 doelpunten te laten scoren, want dat was eigenlijk toch al wel te veel. Vastberaden liepen we de kleedkamer uit, maar na de rust liep bij ons niet meer zoals verwacht. We maakten veel fouten en onze verdediging was matig. Desalniettemin zijn we door de flinke voorsprong van de eerste helft nooit in gevaar gekomen en hebben we gewonnen met 23-32. Dus weer een hele mooie overwinning in de pocket! Volgende week spelen we zondag tegen Westlandia en dinsdag de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord.