Verburch DS1 - Westlandia

Afgelopen zaterdag 26 september hebben wij na een paar oefenwedstrijden onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld! Het was een echt derby tegen Westlandia. Iedereen had er super veel zin in en was gebrand om te winnen.

Trainer Dennis sprak ons in de kleedkamer van tevoren aan op de punten waar wij op moesten letten. De dekking en snelheid waren twee van die belangrijke punten. Daarnaast was het belangrijk om als team ons eigen spel te blijven spelen. Met een aantal goede aanvallen en een sterke verdediging kregen wij het voor elkaar om met een stand van 22-12 de rust in te gaan.

In de rust werden we toegesproken door trainer Dennis dat we niet mochten inzakken. We moesten scherp blijven, want Westlandia zou een poging doen om terug te komen. Verder moesten we extra blijven letten op twee speelsters van Westandia die de meeste doelpunten maakten.

Na de rust, kon Westlandia terug komen op ongeveer 7 á 8 doelpunten verschil. Maar daarna herpakten we onszelf weer. Met weer een aantal mooie aanvallen met wissels en individuele acties, weer een goede dekking en natuurlijk de aanmoediging vanuit het publiek hebben wij uiteindelijk de wedstrijd kunnen winnen met een stand van 39-24. Een mooi begin van het seizoen!!

Komend weekend spelen wij zaterdag 3 oktober onze volgende wedstrijd uit tegen Hellas om 20.00 uur. We gaan ons best doen om de punten mee naar Poeldijk te nemen!!