Verburch - Gemini

Zaterdag 12 februari de thuis wedstrijd tegen Gemini. De thuiswedstrijd werd om 20.00 uur s’avonds gespeeld en er was nog een derde helft bezig in de kantine. Dit zorgde voor veel sfeer en publiek bij de wedstrijd.
Wij zijn als team bijeengekomen om een bespreking te doen en hierin kwam naar voren dat we gewoon moesten winnen. Verburch heeft de punten hard nodig. We begonnen de wedstrijd met 1 minuut stilte voor Peter van Leeuwen. Na dit mooie moment begon de wedstrijd. Verburch begon goed in de verdediging en Gemini had moeite om er doorheen te komen. Wel deden wij onszelf tekort door de open kansen niet goed af te maken. Gemini kreeg veel pingels mee en wij veel twee minuten tegen waardoor de eerste helft heel spannend bleef. Wij gingen de rust in met een 11-8 voorsprong. Het was voor Verburch lang geleden dat we met een voorsprong de rust in gingen, dus dit gaf goede moed.

In de rust een praatje van Dennis (de trainer). Die vertelde dat we goed stonden te verdedigen, maar dat we onszelf te kort deden door de kansen niet af te maken. Ons doel was dan ook om in de tweede helft de kansen goed af te maken en volledig voor de winst te gaan.

We gingen de tweede helft in met goede moed en maakte onze kansen beter af. Door de snelle tegen aanval te spelen, creëerde we veel doelpunten. Ook dekte Gemini constant de linkeropbouw uit, waardoor de rest van het team veel ruimte had om te passeren. In de verdediging stonden we sterk en Gemini kwam er lastig langs. Op gegeven moment stond Verburch met nog maar 4 spelers in het veld, maar Gemini heeft op dit moment niet weten te scoren. De stand ging steeds met meer doelpunten uitlopen. Er was veel publiek, wat zorgde voor een energie bij de speelsters. Uiteindelijk won Verburch de wedstrijd met 22-18! Eindelijk hadden we de winst te pakken en om dit goed te vieren zijn we direct naar de derde helft gegaan in de kantine.

Het was een mooie, fanatieke en sfeervolle wedstrijd die eindigde met een mooie winst voor Verburch. Op naar volgende week waar Verburch uit speelt tegen DWS.