Verburch-handbalster Zenna de Kok bij Zappsport

In Verburch E1 mag de keeperspositie nog doorgewisseld worden tijdens wedstrijden. Zenna de Kok (9) is echter nét iets vaker in het doel te vinden dan haar medespeelsters. Ze houdt nu al de moeilijkste ballen tegen, maar kreeg begin oktober de kans om nóg iets beter te worden. Voor het kinderprogramma Zappsport werd ze uitgenodigd om training te krijgen van niemand minder dan Tess Wester, de keepster van het Nederlands handbalteam!

Waar gekeept moet worden, zijn ook schoten op doel nodig. Daarom nodigde Zenna vier handballende vriendinnen uit om mee te gaan. Gisele, Lieke, Milou en Rosa waren dolblij met deze unieke ervaring. Presentator Ron Boszhart praatte het item op ludieke wijze aan elkaar. De meeste stukjes van de uitzending moesten meerdere keren opnieuw worden gedaan, waarbij de regisseur steeds goede aanwijzingen gaf. Maar de belangrijkste aanwijzingen kwamen toch echt van Tess Wester. Zenna: ‘Ik heb geleerd om me als keeper langer te maken door vooral rechtop te blijven staan. Een beetje op de voorvoeten en soms wat schijnbewegingen maken om de tegenstander te laten twijfelen. Ook vertelde Tess dat zij soms afleidende bewegingen (naar een hoek wijzen) of rare geluiden maakt om de tegenstander af te leiden. En je kunt opeens naar voren of naar achteren gaan. En hoe goed je het ook doet als keeper, je laat er áltijd wel een paar door. Daar moet je dan niet mee zitten, zei Tess.’

Na de opnames nam Nederlands beste handbalkeepster uitgebreid de tijd om tientallen schoten van de Verburch-speelsters tegen te houden. Soms met succes, maar vaak genoeg ook niet! Daarna volgde natuurlijk het foto- en handtekeningenmoment. De topochtend werd afgesloten met een goodiebag van Zappsport waarna iedereen supertrots huiswaarts keerde. De uitzending op NPO3 is vermoedelijk al eind oktober.