Verburch-hof meisjes Nederlands Kampioen!

Vroeg in de ochtend stapten we in de bus, gesponsord door school, fysiotherapie Wouter de Kok en Bestplant, op naar het NK schoolhandbal. In de bus keken we nog een keer naar het leuke sportjournaal filmpje gemaakt door de vader van Emma.
10 meisjesteams deden mee aan dit NK in 2 verschillende poules.
Na een rondje buiten en een peptalk, begonnen we aan de eerste wedstrijd. Dit team had minder ervaren handbalsters dan ons team, dus Fem maakte al snel het eerste doelpunt van het toernooi. Lieke scoorde ook nog 3 keer, we wonnen met 11-0, of was het nou 10-0 of 12-0?? Dat ze moeite hadden met de stand bijhouden, kwamen we later nog een keer tegen.
De tweede wedstrijd begon moeizaam, waren dit toch de zenuwen? Het stond lang 1-0 voor ons, maar het lukte niet om veel te scoren. Gelukkig kon Britt 2 keer scoren vanaf de linkeropbouw en wonnen we toch met 5-1.
De derde wedstrijd was tegen een lastige tegenstander, maar gelukkig hadden wij de ijzersterke Zenna. Ze was heerlijk op dreef deze wedstrijd en we wonnen met 8-5. Jet en Emma begonnen steeds feller te worden in de verdediging.
Nu waren we al zeker van de kruisfinale. De vierde wedstrijd uit de poule was dus minder belangrijk, maar natuurlijk pakten de meiden toch ook deze wedstrijd de punten. Helaas was de coach van de tegenpartij niet zo sportief wat voor een hoop ophef zorgde. Deze wedstrijd scoorde onder andere Gisele 2 hele mooie en belangrijke doelpunten.
En toen de halve finale! Dit was echt een hele spannende wedstrijd. Er werd over en weer gescoord. Uiteindelijk maakte Milou de gelijkmaker: 5-5 dacht iedereen, maar de scheids en de oma van Fem hadden toch echt 6-5! We zullen het nooit weten, maar we waren door naar de finale!!
Maura en Daniek waren de hele dag mee om ons aan te moedigen en waren ook heel blij!
Na een peptalk buiten met chips en komkommer begonnen we scherp aan de finale. Door goed verdedigen, Merel, stond heerlijk te bikkelen in de verdediging, en mooie aanvallen stonden we na 10 minuten 7-2 voor. Een aantal meiden waren zoooo moe dat ze bijna niet meer konden lopen! De tegenstander kwam terug tot 7-5, maar de meiden stroopten nog een keer de mouwen op met elkaar en wonnen met 9-6. Ongelooflijk wat een teamprestatie, wat een feest: speelsters, ouders, iedereen vloog elkaar in de armen. We konden het eigenlijk niet geloven.
Allemaal meiden uit groep 7 in het veld, wonnen gewoon het NK schoolhandbal.
Ben ik toch nog een iemand vergeten: in de regiofinale was ze er nog niet bij, maar vandaag wel: Nikki, onze keepster uit groep 8. En wat een TOP keepster! Ze hield de ene na de andere bal, zelfs break-outs en pingels en ze werd terecht benoemd tot beste keepster van het toernooi!
En het was nog niet klaar met de prijzen: er waren hele mooie spandoeken gemaakt en ook daar werden we voor beloond: we kregen een tas met bidons en ballen.
Het werd een groot feest in de bus terug naar Poeldijk. Bij de school een leuk onthaal en daarna snel door naar Verburch. Een aantal mensen waren zo aardig geweest om daar te zorgen voor patat en lekkere hapjes. Ook deze werden gesponsord door een ouder.
Moe maar heeeeel blij ging iedereen naar huis.
Maandag op school werd het feest compleet gemaakt: speelsters en de coaches Ron en Laura werden door de hele school opgewacht en gefeliciteerd. Als echte kampioenen droomden ze daarna verder in de klas!