Verburch - Westlandia

7 maart 2020 stond de thuiswedstrijd tegen Westlandia op de planning. Een hele leuke Westlandse derby. Westlandia stond op de 6e plek en Verburch op de 4e plek. Allebei de ploegen hadden even veel punten. De uitwedstrijd tegen Westlandia was een zeer spannende wedstrijd. Uiteindelijk nam Verburch de punten mee naar poeldijk (21-22). Vanavond waren we opnieuw allemaal gebrand om te winnen.Er was super veel publiek en aanmoediging, dit zorgde ervoor dat wij nog beter ons best gingen doen.
Het was Verburch erg belangrijk om de punten te pakken, en dit erna gezellig te vieren met ze alle bij de aansluitende 3e helft.

Voor de eerste keer dit seizoen hebben wij besloten om een team van de week te doen. Elke speelster van Verburch en Westlandia liep op met een mini van de week.

Toen begon de wedstrijd. Verburch scoorde gelijk de eerste aanval door een mooi doelpunt van Judith van Zeijl.
Al snel kwam Verburch op voorsprong en liep de wedstrijd uit tot 6-1. Westlandia had moeite op het begin met het spelletje, maar kwamen later de 1e helft nog goed terug. Voor verburch was er veel ruimte in het middenblok van Westlandia, wij maakte hier goed gebruik van. De ruimtes werden optimaal benut. Onze keepster Jolanda Barendse heeft in de eerste helft een aantal strafworpen tegengehouden waardoor wij de rust in gingen met een 16-10 voorsprong.

In de rust wees Paul ons erop dat we in het begin van de tweede helft dit gelijk vast moesten houden. We moesten op snelheid blijven spelen, omdat dit goed werkte en we zo sneller tot scoren konden komen.

Het begin van de tweede helft begonnen we goed en liepen we verder uit. Ook westlandia scoorde steeds meer doelpunten. Er kwamen meer gaten in de verdediging van Verburch en dat viel westlandia ook op. Midden de tweede helft had verburch het even moeilijk, omdat veel aanvallen werden afgekeurd voor lopen, indringen of fout gespeelde pases. Gelukkig duurde dit niet lang en hebben we de draad weer snel opgepakt. Iedereen had een volle 100% instelling en wilde er helemaal voor gaan. De punten moesten in Poeldijk blijven. De wedstrijd is geen moment heel erg spannend geworden. Wij wisten al als het wel spannend geworden was, dat westlandia dit hier goed gebruik van zou maken. Westlandia blijft door gaan tot het einde en geeft niet op. Door de enorme vechtlust van het team hebben we gewonnen met 24-18. Wat waren we blij met deze overwinning!

Allemaal super bedankt voor de aanmoediging en support. We hebben super genoten van deze wedstrijd, dat hebben we erna goed gevierd bij de aansluitende 3e helft!

De komende week hebben wij geen wedstrijd. Zaterdag 21 maart spelen wij uit tegen Goodflooring H.M.C om 20:40 uur. Goodflooring H.M.C staat bovenaan met 33 punten. Dit belooft een moeilijke wedstrijd te worden. We gaan ons uiterste best doen om de punten mee te nemen naar poeldijk. Iedereen bedankt voor het kijken en tot de volgende keer!