Verburchhof meiden groep 7 door naar het NK schoolhandbal!

Woensdag 24 mei deden de Verburch handbalmeiden uit de groepen 7 van de Verburchhof aan het Zuid Hollandse schoolhandbaltoernooi bij Velo mee. Maandag op de handbaltraining bij Verburch hadden we dit al voorbereid, omdat sommige meiden voor het eerst een D-jeugd wedstrijd gingen spelen waar andere regels gelden. 

De eerste wedstrijd op het toernooi was gelijk een moeilijke. Ze kwamen wel snel voor, maar door wat ongelukkige momenten werd het toch nog spannend. Uiteindelijk wonnen ze de wedstrijd met 8-7. Milou was heerlijk op dreef deze wedstrijd met harde schoten van grote afstand!

De tweede wedstrijd was tegen een team die we handballes konden geven! Emma, Fem, Merel en Jet maakten mooie acties en doelpunten. In deze wedstrijd kon je goed zien dat dit team niet alleen goed kan handballen, maar ook heel sociaal kan spelen! Zelfs van de scheidsrechters kregen ze hierover complimenten!

Daarna was het tijd voor de kruisfinale en wat was dat spannend! De wedstrijd ging gelijk op. De tegenpartij maakte behoorlijke overtredingen. Het werd gelijk, dus we moesten pingels nemen. Gisele had in de wedstrijd ook al 2 keer gescoord en scoorde ook nog eens de eerste, belangrijke pingel. Daarna hield Zenna, die de hele wedstrijd al hard werd aangepakt, haar doel schoon en zorgde ze ook nog voor de winnende pingel, wat een feest! 

De finale was weer tegen de tegenstander van de eerste wedstrijd, allemaal meiden uit groep 8 van een school uit Naaldwijk. In het begin ging het gelijk op, maar daarna konden we al snel afstand nemen. Britt was de held van deze wedstrijd, want zij keepte zo goed, dat we hebben gesmeekt of ze wilde blijven keepen en gelukkig wilde ze dat.

Zo kon Lieke, die ook veel gekeept heeft deze dag, in het veld goed ballen af blijven pakken en op de cirkel kreeg ze ook vaak de bal. Uiteindelijk wonnen de meiden deze wedstrijd met 9-4.

En wat waren ze blij, er vloeiden zelfs tranen!

Op naar het NK schoolhandbal, 10 juni in Arnhem.