Vrijwilliger in het zonnetje: Laura Geerars

Ook bij Verburch Handbal zijn er vele klussen te klaren en zijn er natuurlijk tal van trainers nodig die alle teams begeleiden, van jong tot oud; Laura Geerars – van der Steen is er zo een. Zij geeft training aan de jongste jeugd, de F-jeugd, de E-jeugd en soms de D-jeugd.

Deze enthousiaste vrijwilliger is 39 jaar oud en woont sinds 7 jaar in Poeldijk. Ze is leerkracht en intern begeleider van de groepen 3, 4 en 5 op de Galvanischool in Den Haag. Laura: ‘’Ik geef al heel veel jaar handbaltraining en coach ook altijd een team. Eerst deed ik dat bij Quintus, waar ik zelf ook handbalde. Sinds 4 jaar doe ik dit bij Verburch. Bij Verburch geef ik training aan de jongste jeugd. Op dit moment de E1. Sinds mijn zesde handbal ikzelf, omdat mijn moeder ook handbalde. Toen mijn dochter Milou bij Verburch wilde gaan handballen, heb ik de overstap van Quintus naar Verburch gemaakt.

Ik heb van jongs af aan leuk gevonden om met kinderen bezig te zijn en ze iets te leren. Ook hou ik van dingen organiseren en zo ben ik in de jeugdcommissie terechtgekomen. Bij mijn thuis deed iedereen vrijwilligerswerk in de sport. Ik heb dit dus van jongs af aan meegekregen. Het geven van handbaltraining doe ik al zo’n 25 jaar en ik verwacht het zeker nog een hele tijd te doen! Mijn moeder, Marleen van der Steen, is 67 jaar en geeft ook nog steeds handbaltraining bij Verburch. Zolang je fit genoeg bent, geef het je veel plezier en houdt het je jong. Het plezier dat je op de gezichten van kinderen ziet als ze iets nieuws leren en kunnen, blijft leuk! Het werken met kinderen geeft eigenlijk alleen maar plezier. Bij de jeugdcommissie lopen we weleens tegen lastige dingen aan, zoals bij het maken van nieuwe trainingsschema’s en teams. Je kunt het dan nooit voor iedereen helemaal goed doen. We proberen dan met mensen in gesprek te gaan en kijken of we toch nog tot een goede oplossing kunnen komen. Als je op dit moment nog geen vrijwilligerswerk doet, maar denk je erover na? Gewoon doen! Er zijn altijd dingen waar je mee kunt helpen, al is het maar iets kleins, vele handen maken licht werkt! En zoals gezegd; ik vind het altijd leuk om met kinderen te werken! Ook bij de handbal hebben we altijd vrijwilligers nodig. Zelf zou ik het leuk vinden als we iemand vinden die helpt bij het werven van nieuwe, jonge leden. Graag zou ik een kaboutergroep opzetten, zodat kinderen vanaf een jaar of 5 al wat handbalgym kunnen krijgen, zodat ze als ze 6,5 jaar zijn, kunnen doorstromen naar de F-jeugd. Het zou super zijn als we hier iemand voor kunnen vinden. Dus lijkt het je leuk om dit te doen, meld je dan aan! Onze contactpersonen kan je vinden op de website.