Westlandia ds2 - Verburch ds1

Op zondag 24 november stond de Westlandse derby Westlandia – Verburch op het programma, dit geeft toch altijd weer een bijzondere spanning en de wil om te winnen wordt dan nog groter.
De eerste helft ging eigenlijk gelijk op, dan wij weer een doelpuntje voor, dan Westlandis weer. Westlandia speelt een snel spelletje en konden goed de vrije man vinden. Wij waren vooral goed in de afstandschoten, maar vlak voor rust had Westlandia toch een gaatje geslagen en gingen we met 13-10 de rust in.
De 2ehelft begon met een doelpunt van Westlandia, dus 4 doelpunten achter, daarna ging het bij ons vooral in de verdediging een stuk beter lopen en kwamen we weer op gelijke hoogte.
Doordat Birgit mandekking kreeg, ging Jolanda in de aanval naar de kant en speelde we met een extra veldspeelster, daar had Westlandia moeite mee, ondanks dat ze geregeld probeerde om de bal gelijk in het doel te gooien, lukte dit ze maar 1 keer.
Op een gegeven moment stonden we met 2 doelpunten voor, het eind naderde en het spel werd aan beide kanten rommelig en een beetje gespannen op sommige momenten.
De scheidrechters, die soms moeite hadden om het snelle spel, bij te houden hadden we op het eind zeker niet tegen. 10 seconde voor tijd kreeg Westlandia nog een pingel, maar dat kon onze pret niet drukken want de eindstand werd uiteindelijk 21-22. De punten gingen dit jaar dus weer een mee naar Poeldijk. Al jaren wisten we niet te winnen in de Pijl, maar deze overwinning geeft een super goed gevoel.
Op zaterdag 30 november spelen we weer thuis tegen Goodflooring H.M.C om 20.00 uur, zij staan 1 punt boven ons op de 2eplaats. Als we winnen komen wij op plaats 2, dus komen jullie allemaal kijken en ons aanmoedigen!!!