Westlandia DS2 - Verburch DS1

Zondag 20 november speelden wij uit tegen Westlandia. In de voorbereiding hadden we al eens een wedstrijd tegen Westlandia gespeeld, dus we konden ons al een beetje voorbereiden op de wedstrijd.

Aan het begin van de wedstrijd ging Westlandia hard van start en bij de dames van Verburch liep het even niet goed. Op het begin kwamen we met 5-1 achter, maar deze achterstand liep gelukkig niet verder uit. Wij zetten even een tandje bij en gingen ons eigen spel spelen, hierdoor kwamen we 5-6 voor. Vanaf dit moment hadden wij de wedstrijd in onze handen en liepen we uit tot een voorsprong van 11-20 in de rust.
In de rust hadden we besproken dat we deze voorsprong niet meer weg mochten geven en ons eigen spel moesten blijven spelen.
Na de rust ging Westlandia net zoals in de eerste helft weer hard van start. Wij besloten om 1 speelster van westlandia uit te dekken, waardoor de tegenstander het lastig kreeg in de aanval. Het werd rommelig en voor ons kwamen er veel kansen om break- outs te lopen, en dit hebben we uiteraard ook gedaan. De wedstrijd is eigenlijk op geen een moment heel erg spannend geweest in de tweede helft, omdat wij onze voorsprong wisten te behouden. Uiteindelijk is de eindstand van de wedstrijd 22-32 geworden voor Verburch! Hier waren wij erg blij mee, want we behouden namelijk nu onze eerste plek en zijn nog steeds onverslagen. Dinsdag 22 november wordt de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord gespeeld om 19.00 uur bij Verburch.