Verenigd in beweging

Arckelweg krijgt nieuw asfalt

De Arckelweg krijgt nieuw asfalt, meldt gemeente Westland in een brief aan bewoners. Dit is nodig omdat het wegdek versleten is. Het gaat nu alleen om de bovenste laag van het asfalt. Als de gemeente niets zou doen, wordt de slijtage steeds groter door het vele verkeer dat elke dag over de Arckelweg rijdt. Dan kan ook de onderste laag beschadigen. Als dat gebeurt, zouden de werkzaamheden veel langer duren. Daarom kiezen zij ervoor om op tijd onderhoud uit  te voeren. Gelijktijdig zal er onderhoud aan de fietspaden plaatsvinden.
De werkzaamheden zijn van maandag 4 maart tot en met vrijdag 8 maart. Om de overlast zo klein mogelijk te houden, wordt vooral ’s avonds en ’s nachts gewerkt, van 20.00 uur tot 05.00 uur. Buiten deze tijden (dus van 05.00 tot 20.00 uur) is de Arckelweg open voor bestemmingsverkeer. Verburch Sportcentrum blijft in deze periode iedere avond tot 23:59 uur bereikbaar.
Voor doorgaand verkeer, hieronder valt ook het verkeer van en naar het ABC Terrein, is de weg de hele week afgesloten. Dit verkeer wordt omgeleid. Hulpdiensten zullen wél altijd door mogen rijden.