Verenigd in beweging

Vertrouwens contactpersoon

Vertrouwens contactpersoon

Misschien is er iets vervelends voorgevallen tijdens een wedstrijd of training, in contact met een medelid, trainer of begeleider? Wellicht heb je een probleem met iemand en je vindt het lastig dit te bespreken? Loop je rond met een vraag of situatie zoals hier beschreven, dan kun je nu terecht bij de Vertrouwenscontactpersoon (VCP) van Verburch Sportcentrum: Karin Scholtes.

Wanneer kun je bij de VCP terecht?

Voel je je niet veilig op de club of op de baan?
Is er sprake van machtsmisbruik?
Zijn er signalen van (seksuele) intimidatie?
Voel je je bedreigd of gepest?
Maak je je zorgen om een ander verenigingslid?
Of doet zich een andersoortige ongewenste situatie voor?

Het Algemeen Bestuur van Sport Stichting Verburch vindt het belangrijk dat je jouw sport in een veilige, prettige omgeving kunt beoefenen, in een omgeving waar jij je thuis voelt. Het gaat erom dat je plezier beleeft aan de sport, samen met medesporters, begeleiders, trainers en de supporters langs de lijn. Als dat niet zo ervaren wordt, is het belangrijk dat je een ongewenste situatie kunt bespreken met een betrouwbaar en onafhankelijk persoon. Daarom heeft het Algemeen Bestuur van Sportstichting Verburch Karin Scholtes als externe Vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld. Een VCP biedt een luisterend oor, behandelt je (verhaal) met respect, werkt vertrouwelijk, geeft raad en verwijst door voor geschikte hulp.

Wat kan de VCP voor je doen?
Als VCP ben ik aanspreekpunt voor alle betrokkenen bij Verburch Sportcentrum: leden, ouders, trainers/coaches, vrijwilligers met vragen, twijfels of signalen over zaken die met ongewenst (intimiderend) gedrag te maken hebben. Het kan ook voorkomen dat je je zorgen maakt om een ander verenigingslid. Natuurlijk mag je deze zorgen altijd met mij delen. Samen kunnen we kijken hoe we hier het beste mee om kunnen gaan.
Ik bied een klankbord, een luisterend oor en samen onderzoeken we de volgende stap om de situatie te verbeteren.
Ik werk onafhankelijk van het Algemeen Bestuur van Sport Stichting Verburch en koppel meldingen anoniem (dus zonder vermelding van je naam) terug aan de voorzitter van het betreffende verenigingsbestuur. De voorzitter pakt het vraagstuk verder op indien noodzakelijk. Afhankelijk van de situatie kan ik je ook een ander advies geven.
Van de gesprekken die er tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden, wordt niemand op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven en ervan op de hoogte bent.
Behoefte aan contact?
Je kunt contact opnemen met de VCP  Karin Scholtes via mail (VCPWestland@gmail.com), Whatsapp of telefonisch (06-10164519).