Verenigd in beweging

Oldstars sporten bij Verburch! Doe ook mee!

Al vanaf 2019 is er bij Verburch de mogelijkheid om voetbal en handbal in aangepaste vorm te beoefenen. Maar andere vormen van bewegen, zoals basketbal, komen ook aan bod onder de naam: Verburch Old Stars Sports (VOSS) onder auspiciën van Sportstichting Verburch.

In 2023 gaan we ook starten met ‘een proef’ om Oldstars tennis mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de tennisvereniging.

Doel is om 55 plussers kennis te laten maken met bewegen, sport en spel, waarbij ook ontmoeting en contact hoog in het vaandel staat. Elke donderdagmorgen wordt er om 10.00 uur gestart (voorafgaand koffie/thee) en begint de training met een warming-up waarna een partijtje wordt gespeeld en/of oefeningen wordt gedaan. Dit gebeurt op de buitenaccomodaties of in de sporthal.  Het gaat dus altijd door.

Bij Sportcentrum Verburch beschikken wij over een geweldige accommodatie met grote diversiteit aan sportvelden/tennisbanen en een unieke sporthal met daarbij Gymfitness en Fysiotherapie.

Oldstars walking football en handball is een laagdrempelig beweegprogramma voor zowel voor mannen als vrouwen. Het is een spelvorm waarbij niet wordt gerend en lichamelijk contact niet is toegestaan. Meedoen, bewegen, ontmoeten en zelfredzaamheid van de doelgroep staan als kernwaarden in dit programma voorop.

Spelen zonder te rennen dus. Is dat nog wel voetbal/handbal? En is dat leuk dan?’, horen we vaak. Jazeker, De meeste deelnemers kunnen geen genoeg krijgen van het spelletje. Naarmate de jaren verstrijken stribbelt het lijf helaas steeds meer tegen. Om te voorkomen dat oudere spelers hierdoor stoppen en uit het zicht van de vereniging verdwijnen is Walking sports, met aangepaste spelregels, ontwikkeld. Dankzij deze spelvariant is een leven lang sporten mogelijk. Juist ook voor 55-plussers die geen sportverleden hebben, is de spelvorm een leuke manier om in beweging te blijven. Het is namelijk een misvatting dat er voetbal/handbal ervaring vereist is. Een grote groep onder de huidige deelnemers heeft nog nooit een bal aangeraakt!

Bewegen is hard nodig voor de gezondheid en weerstand van mensen.

Interesse gewekt? Iedereen (55+) is van harte welkom om deel te nemen aan deze activiteiten, zowel mannen als vrouwen.

Voor meer info en vragen kun je contact opnemen met:

Pieter Batenburg (voetbal en handbal) : pieterbatenburg88@gmail.com
Ria van Leeuwen (tennis) : toernooi@verburchtennis.nl