Verenigd in beweging

Start 2021! #TeamVerburch

Toen wij het jaar 2020 vol enthousiasme begonnen hadden we nog geen idee wat ons later te wachten stond. Na de ontwikkeling van een nieuwe logo en de livegang van onze nieuwe website zijn we als PR-team, met daarin vertegenwoordigers vanuit alle Verburch verenigingen, aan de slag met nieuwe vlaggen, signings en een mooi nieuwe bord op onze sporthal. Als dat was geregeld konden we verder met onze PR was het idee. Ook werden er meer en meer stukjes ingeleverd in het blad Poeldijk Nieuws, dit om heel Poeldijk – en omstreken – kennis te laten maken met het multifunctionele sportcentrum waar voor iedereen wel wat te doen valt. Voor elke leeftijd is er immers een geschikte sport te vinden, waarbij de verenigingen geheel zelfstandig, maar tegelijkertijd ook gezamenlijk optrekken. Een unieke combinatie dus. Daar moesten meer mensen meer van weten! Dus meer PR naar buiten toe was het plan. Maar toen werd het maart; 15 maart om precies te zijn.

Alle televisiezender schakelden in op een last-minute ingelaste persconferentie van onze Minister President Mark Rutte. We voelde de bui al een beetje aankomen vanuit eerst China en later vanuit Italië, maar ook in Nederland?? Jawel.. alle sportenfaciliteiten werden per direct gesloten en alle competities, toernooien en sportactiviteiten waren dus niet meer mogelijk. Lekker dan; 2 borden met ‘verboden’ vanuit de Gemeente ook nog eens pal voor ons net opgehangen nieuwe bewegwijzeringsbord bij de entree van onze sporthal geplaatst. Maar er was een gevaarlijk virus in ons land en de gezondheid ging uiteraard voorop. We bleven zo’n 2 maanden zoveel mogelijk thuis, de besmettingscijfers gingen naar beneden, waarna er toen vanaf half mei weer voorzichtig sportactiviteiten mogelijk werden. Eerst de kinderen en later ook weer 18-plussers. Er kwam weer wat leven op ons Verburch Sportcentrum. Maar van grote toernooien en competities was geen sprake en het ging van; wel in sporthal, niet in de sporthal, niet dubbelen, alleen singelen, geen senioren, wel trainingen, geen trainingen, kantines open, kantines gesloten naar toch weer alles dicht. Geen touw was er soms aan vast te knopen, maar alle verenigingen hebben zich flexibel getoond en het maximale uit de mogelijkheden gehaald. Heel veel vrijwilligers binnen alle verenigingen en ook vanuit de sportstichting hebben ondanks de ‘rust’ toch enorm veel werk verzet om alles wat mogelijk was nog mogelijk te maken met alle Corona-maatregelen die daarbij hoorden. Helemaal super! Maar weinig activiteiten betekende ook weinig leuke berichtgevingen en nieuwtjes voor onze website, facebook, Poeldijk Nieuws, kranten. Toch hebben we ons zoveel mogelijk wel laten horen en laten weten wat er speelden.

Nu op naar het nieuwe jaar 2021! Terwijl het ‘rustig’ was zijn er binnen het Verburch PR-Team wel weer nieuwe ideetjes ontstaan en plannen gesmeed voor het nieuwe jaar. Hopelijk is er in 2021 snel weer meer mogelijk en is er ook weer meer leuk(!) nieuws en zijn er weer meer leuke(!) berichten en nieuwsfeitjes te melden. Wij wensen iedereen een super mooi en sportief 2021, houd vooral nog zoveel mogelijk afstand, blijf gezond en hopelijk kunnen we snel weer optimaal gaan sporten op ons Verburch Sportcentrum. Aldus Hugo de Jonge: ‘’Dagelijks een half uurtje wandelen kan al een groot verschil maken voor de gezondheid. De weerstand is gebaat bij een gezonde leefstijl’’ Al met al… ook sporten is gezond en maakt ons beter weerbaar. Kijk voor het laatste nieuws èn de mogelijkheden op onze website www.verburch.nl.

Het Verburch PR-Team