Verenigd in beweging

Vrijwilliger in het zonnetje: Cees Barendse

Er zijn vrijwilligers die niet op de voorgrond treden, ze doen hun belangrijke werk achter de schermen. Daar zorgen ze ervoor met hun geweldige inzet dat de vereniging kan blijven voortbestaan, want zonder deze vrijwilligers is verenigingsleven absoluut onmogelijk. Voetbalvereniging Verburch prijst zich gelukkig dat er heel wat van deze vrijwilligers op de club rondlopen, waaronder Cees Barendse. Graag willen we deze vrijwilliger in het volle licht zetten. 

Zo is Cees is bestuurslid met de taak facilitaire zaken. Dat houdt in dat alles in orde wordt gemaakt om te kunnen voetballen: velden keuren, krijten, voor de materialen zorgen, geluidsinstallatie klaarzetten, douches doorspoelen (tegen legionella), kleedkamers reinigen, schade herstellen, enzovoort. Dat hij het Verburchhart-virus heeft doorgegeven, blijkt wel; zijn zoon is ook bestuurslid. 

Van zijn laatste project (een prachtig en groot ballenhok, meesterlijk ingericht) is de verf nog niet eens opgedroogd, of hij is al weer bezig met zijn volgende project: de tribune upgraden. Zaten we voorheen nog op planken, nu zijn er prachtige kuipstoeltjes geplaatst. We kunnen nu wel zeggen dat we een eretribune naast het hoofdveld hebben! Naast dit voetbalwerk is Cees ook actief in de kantine. Zo is hij voorzitter van de commissie die de kantine exploiteert. Houdt de financiën en de energie in de gaten. En wie denkt dat Cees alleen maar bezig is met voetbalzaken, heeft het mis. Thuis heeft hij een enorme treinbaan en gaat hij graag met zijn fietsmaten lange fietstochten maken. Met zijn vrouw Nellie naar de Griekse zon, lekker eten en een goed wijntje vindt hij super. Proost Cees, je bent onbetaalbaar!